de favoriete kringloopaankopen

23 september

In november vorig jaar keek ik naar de documentaire The True Cost over de impact van mode op het milieu. Vrijwel direct daarna besloot ik dat het voor mij nodig was mijn kledingverbruik te verminderen. Ik spendeerde toentertijd regelmatig geld aan het kopen van nieuwe kleding en leek nooit genoeg te kunnen hebben. Bovendien was en ís kleding zo belachelijk goedkoop verkrijgbaar dat ik ook daadwerkelijk in staat was om voor weinig geld vaak nieuwe kleding te kopen. Pas tijdens het zien de documentaire begon ik daar mijn vraagtekens bij te zetten. 

Met het vooruitzicht van een nieuw jaar vormde ik zo dan ook mijn nieuwe voornemen voor 2019. Het was snel bedacht, impulsief allicht, maar voor mij wel een echte uitdaging: in het vervolg wilde ik enkel mijn geld aan kleding spenderen wanneer het tweedehands zou zijn: die kleding is immers al geproduceerd. Destijds had ik nog geen idee hoe leuk ik het zou gaan vinden om tweedehands te winkelen en ik wist ook niet dat er super veel kledingaanbod is. Hele kringloopwinkels vol. En het stomme is dat volgens The True Cost slechts een minimaal percentage van alle tweedehands kleding in kringloopwinkels verkocht wordt. Des te meer reden om het te gaan kopen! Ik laat je hieronder mijn favoriete kledingaankopen zien. 

De blouse - Het Goed, Nijmegen
Eén van mijn favoriete kringloopwinkels voor kleding is Het Goed in Nijmegen. Deze blouse heb ik dan ook daar vandaan gehaald en kostte me slechts drie euro. Ik vind hem zo ontzettend leuk dat ik hem regelmatig draag en tevens regelmatig gecomplimenteerd word op het feit dat ik zo'n mooi ding draag. Niet gek dat mensen vrijwel altijd een vreemd gezicht trekken wanneer ik dan doodleuk verkondig dat hij uit de kringloop komt.Het streepjesshirt - Restore, Ede
Mijn streepjesshirt! Zoals dus eigenlijk alle items in deze blogpost, draag ik deze ook veel te vaak. Hij is simpel, maar desondanks hou ik van zijn kleur en het feit dat hij super gemakkelijk te combineren valt. Het bloemenshirt - Het Goed, Hengelo
By far het mooiste shirt dat ik in mijn kledingkast heb liggen. Ik hou van zijn het patroon aan de bovenkant en vind hem ontzettend chic. Dit shirt komt uit kringloopwinkel Het Goed in Hengelo, wat ik ook echt een fantastische kringloopwinkel vind op het gebied van kleding. Zoveel keuze en ook fijn dat alles op kleur gesorteerd hangt.


De stippentop - Het Goed, Hengelo
Eigenlijk heb ik deze top al een jaar of drie in mijn kast liggen. Niettemin heb ik hem wel in een kringloop gekocht, nog voordat ik aan mijn kledinguitdaging begon. En nog altijd draag ik deze top met veel liefde omdat ik hij helemaal past bij mijn stijl.


De colbert - Het Goed, Nijmegen
Last but not least: mijn colbertje! Ik moet nageven dat ik deze niet vaak aantrek, maar op zijn tijd vind ik het fijn dat ik hem heb. Ik loop in de kringloop ontzettend vaak tegen prachtige colbertjes aan en ze zijn super betaalbaar en van goede kwaliteit. Als je nog opzoek bent naar een colbert raad ik je zeker aan om eens te gaan neuzen in een kringloop en dan specifiek bij de mannenafdeling - daar hangen vrijwel altijd hele fancy colberts!

Tot zover mijn favoriete kledingaankopen die ik bij de kringloop heb gedaan. Als ik zo kijk naar de inhoud van mijn kledingkast is echt ontzettend veel tweedehands en ben ik oprecht zo blij dat ik voor deze bewustere keuze heb gekozen. Niet alleen omdat het zoveel duurzamer is dan kleding nieuw kopen, maar ook omdat ik de items die ik heb veel specialer vind dan de items die ik voorheen nieuw kocht. Bovendien blijft naar de kringloop toegaan echt een feestelijke activiteit voor mij: ik weet immers nooit met wat ik thuis zal komen en ik word keer op keer verrast door wat ik vind.

Koop jij wel eens kleding bij de kringloop?

Liefs,
Nienke

0 opmerkingen